Artículo de Prensa/Artist Review 2018


CRÍTICA A LA EXPOSICIÓN EN EL MUSEO ARCHIVO DE SANT ANDREU DE LLAVANERES , BARCELONA.

Desde el 9 de febrero al 4 de marzo 2018

Review of the exhibition at the Museum-Archive in Sant Andreu de

Llavaneres, Barcelona, from February 9 to March 4, 2018.
CREACIÓ I GRAVAT 

por Pere Pascual "Pic". 

Crítico de Arte 

En aquesta dèria que sembla haver-se escampat per el Maresme , d’apostar per el gravat i l’edició, exposa aquest mes de febrer al Museu Arxiu de Llavaneres l’artista Lázaro Ferré. Lázaro Ferré es abastament conegut dels grans afeccionats i col·leccionistes, com ho demostra que la seva obra està en comercialització a la més que famosa galeria Saatchi. Un treball que mereixia ja gran valoració en la seva època d’estudiant i que seguí amb els Premis a la Pintura Jove de la Parés i les beques de la Fundació Rodríguez Acosta i amb una remarcable carrera expositiva. Una carrera en la que ha desenvolupat la seva gran habilitat en digerir qualsevol estil o tendència per fer-lo seu i convertir-lo en una nova mirada atractiva i personal amb un deix de qualitat absolutament incontestable. Ara , de fa un temps, desde 2012, Lázaro Ferré s’ha llençat com jovencell passional en braços del gravat amb qui manté una idíl·lica, densa i fructífera relació. Tots sabem , i està més que dit, que el gravat és droga dura per qui el practica, i que superat el primer i sempre difícil encontre , es produeix una relació de dependència que implica seguir endavant a cada pas. Lázaro Ferré està en aquest moment a la recerca de la gran creació, i en bell mig d’aquesta búsqueda van LÁZARO FERRÉ 18 apareixen un seguit d’obres d’una potència vital que impacten i motiven a l’espectador a endinsar-se en elles per a tal de trobar la raó de tal intensitat. Son peces que defugen del concepte tradicional del gravat, tant en el que pertoca al sentit d’estampa com al d’obra seriada. L’obra de Lázaro Ferré s’esmuny ara quasi per uns camins de baix relleus en les que els materials no son els tradicionals i en canvi apareix el guix, i les aportacions d’or 24k, plata, níquel i oxidacions del coure (hidroxicarbonat de coure), mitjançant la tècnica SelectivePlating (banyelectrolític selectiu) , innovacions tècniques que li permeten expressar la seva mirada abstractiva d’una forma potent i seductora. Passejar-se per l’exposició que aquest mes presenta Can Caralt ens permet submergir-nos en una seductora exposició de rara bellesa que demostra no tan sols la qualitat tècnica i el desig d’innovació i recerca de l’autor, ans també la seva capacitat creativa i la seva sapiència en arribar a la bellesa, no per mitjans estèticament edulcorats i sí amb la potència i la força d’un interior sensible i creatiu que creix any rere any , amb la força de l’experiència. Una exposició que us recomanem ben vivament. 

Felicitat


Creation and Engraving

by Pere Pascual

Art  Critic

Amidst this engraving and printmaking craze that seems to have swept through the Maresme, the work of artist Lázaro Ferré is featured in a solo show scheduled in February at the Museum-Archive in Llavaneres.

Lázaro Ferré’s work is well known among enthusiasts and collectors, as demonstrated by the fact that he is represented by the prestigious Saatchi gallery.

His work was highly touted during his student days, and later earned him the Parés Young Painter Prize, a grant from the Rodríguez Acosta Foundation and an outstanding exhibition career. Over the years, Lázaro Ferré has become remarkably adept at taking any style or trend and embracing it his own to make something new, attractive an personal with an absolutely incontestable mark of quality.

For some time now, since 2012, Lázaro Ferré has embraced engraving with youthful passion and now maintains an idyllic, dense and fruitful relationship with it.